Eilat

De populaire Israelische badplaats Eilat ligt aan de Rode zee en is zowel in de zomer als in de winter een prima strandbestemming. Vanaf het najaar 2011 zijn er directe vluchten van Corendon naar Ovda Airport.

Eilat ligt bij de grens van Jordanië en Egypte, in het meest zuidelijke puntje van Israel. De badplaats is zeer geschikt voor een strandvakantie met het hele gezin; aan de North Beach vind je prachtige stranden, hotels en een gezellige boulevard met vele palmbomen. Een aanrader is het maken van een sunset cruise.

De Rode Zee is een waar paradijs voor de watersporter: Je kunt er duiken, snorkelen. windsurfen. paras aileen, waterskiën en meer. Door de ligging in de woestijn is het er eigenlijk nooit kouder dan 20 graden. Eilat is daarom ook in de winter erg populair. 's Avonds kun je heerlijk wandelen over de boulevard met winkels en terrasjes of genieten van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants. NB: Eilat is duty free zodat je er voordelig parfum, electronica en sieraden kunt kopen.

Dolphin Reef

Een geliefde attractie van Eilat ligt aan de South Beach. Bij Dolphin Reef komen dagelijks locale dolfijnen samen om te spelen en om gevoerd te worden. Vanaf de drijvende pieren kun je ze prima spotten. Het is mogelijk om samen met een gids tussen de dolfijnen te zwemmen en te snorkelen.

Coral World Underwater Observatory

Bij Coral Beach, wat verder richting de grens van Egypte, liggen de koraalriffen zeer dichtbij de kust. Watersporten is hier dan ook niet toegestaan. De onderwaterwereld van de Rode Zee kun je hier bekijken vanuit het Coral World Underwater Observatory. Vanuit een koepel, 6 meter onder water kun je de fraaie koralen en de vele kleurrijke vissen zien.

Excursies

Vanuit Eilat kun je ook verschillende dagtrips maken om zo Israel beter te leren kennen. Bezoek bijvoorbeeld de Dode zee op ongeveer 200 kilometer van de badplaats en drijf in het zoute water. Ook een trip naar de hoofdstad Jeruzalem behoort tot de mogelijkheden. Door de afstand (ruim 300 kilometer) is het ook mogelijk om een overnachting bij te boeken. Vanaf Eilat kun je ook naar de Negev woestijn om kameel te rijden of een tocht per quad of jeep te maken.

Eilat links

» Hotels in Eilat (44)
» Eilat Tourism GoIsrael.com
» Rode Zee startpagina
» Wiki Eilat Wikipedia
» Foto's van Eilat