Dode Zee

Minstens een keer in je leven zou je de unieke belevenis meegemaakt moeten hebben om te blijven drijven in de wereldberoemde Dode Zee. Smeer je in met de modder en geniet van deze bijzondere spa midden in de woestijn. Ook de omgeving rond de Dode Zee is de moeite waard.

Met een ligging van 417 meter onder het zeeniveau is de Dode Zee de laagste plek ter wereld. Het water is te zout voor leven en door het hoge gehalte blijf je zonder moeite drijven.

Spa's

Het water van de Dode zee is 'helend 'en is dan ook zeer geliefd bij huidpatiënten. De zwarte modder en de mineralen zorgen voor een mooie huid. Het is dan ook niet vreemd dat je aan de Dode Zee verschillende spahotels en kuuroorden kunt vinden. Bekende hotels zijn onder andere Le Meridien Dead Sea (Ein Bokek) en het Daniel Dead Sea Hotel. Zij bieden een uitgebreid aanbod beauty en webness behandelingen aan.

Qumran

Ten noordwesten van de Dode Zee liggen de grotten van Qumran. In 1947 werden daar de oudste Bijbelse handschriften, de Dode zee rollen gevonden. Deze liggen tegenwoordig in het Israel Museum in Jeruzalem, maar de grotten zijn nog steeds te bezichtigen, net als de overblijfselen van het oude Joodse stadje en het interessante bezoekerscentrum.

Door de zeer lage ligging en de filtering van UV stralen kun je hier niet verbranden en dus veilig zonnen. Bovendien bevat de lucht rondom de Dode zee meer zuurstof dan elders.

Judea woestijn

Ten westen van de Dode Zee ligt de Judea woestijn. Deze woestijn heeft steile bergen en spectaculaire canyons, maar ook bijzonder veel groene natuurgebieden, opgravingen en andere historische plaatsen. Helemaal verscholen in een bergkloof ligt het uit de 5e eeuw stammende Grieks-orthodoxe St. George klooster. Een bijzondere belevenis is om 's nachts, na het maken van een jeepsafari bij zonsondergang, te overnachten bij de Kfar Hanokdim bedoeïenen. Zij zijn gastvrij en maken een heerlijke maaltijd.

Masada

De belangrijkste bezienswaardigheid in de Judea woestijn is echter het op 450 meter boven de Dode Zee niveau gelegen Masada. Op een imposante rotsformatie liggen de restanten van een oud fort uit de tijd van de legendarische koning Herodes. Voor de avonturiers is er een slangenpad naar boven, maar het is ook mogelijk om per kabelbaan naar boven te gaan. Elk jaar wordt aan de voet van de berg het Masada Opera Festival gehouden.

Dode Zee links

» Hotels rondom de Dode Zee (21)
» Dode Zee Tourism
» Wiki Dode Zee Wikipedia