Actief Israel

Het gevarieerde Israelische landschap is uitermate geschikt voor verschillende outdooractiviteiten. Woestijnen, canyons, natuurparken en zeeën; er is altijd wel iets te doen en te beleven.

Wandelen

Van de groene natuur in Noord-Israel tot aan de droge woestijn in het zuiden van het land loopt de 1200 kilometer lange Israel National Trail. Dit pad van Tel Dan tot aan Eilat kan in verschillende trajecten gelopen worden. Andere mooie wandelroutes zijn de 65 kilometer lange Jesus Trail die van Razareth tot aan het Meer van Galilea loopt. Of je gaat wandelen in het op de Golan Hoogvlakte gelegen Yehudia Nature Reserve. Hier loop je door imposante canyons en kun je een duik nemen in een van de natuurlijke baden.

Watersport

Israel is een echt watersportparadijs door de verschillende meren, rivieren en zeeën. Rond Eilat, gelegen aan de Rode zee kun je duiken, snorkelen of waterskiën. Ook zwemmen met dolfijnen behoort tot de mogelijkheden. In het voorjaar als er smeltwater van de Hermonberg in de rivier de Jordaan stroomt, kun je in het noorden van Israel ook raften en kajakken.

Negev woestijn

De Negev woestijn ligt ten noorden van de badplaats Eilat en bestaat uit zandduinen canyons en bergen. Het Ramon Nature Reserve en de woestijn zelf zijn per mountainbike, per kameel of per quad te verkennen. Je kunt er ook survivaltochten maken of abseilen. Een van de populairste excursies is de jeepsafari bij zonsondergang.

Actief Israel links

» Hotels in en rond Negev woestijn (58)
» Nationale parken in Israel